fredag 12. januar 2018

Sex, Klitoris og ordføreren i New York saksøker de 5 store oljeselskapene, med Hanne Kro Sørborg.

Alltinget er et politisk engasjerendeSoundcloud.com/alltinget
program med Mira Svartnes Thorsen & Birgitte Kleivset. Sendes RadioSør torsdager 20.00 Sjekk pod iTunes 💂🏼💂🏼 eller

Sex, Klitoris og ordføreren i New York saksøker de 5 store oljeselskapene.
  1. Sagsliste: Vi har besøk av sexekspert Hanne Kro Sørborg og snakker om seksundervising i skolen, om hvorfor det ofte handler om ereksjon og ejukulasjon for gutter og mensen og graviditet for jenter? Mira anbefaler Ted-talken: What Young women believe bout their own sexual pleasure
  2. Spørretime: Seksualundervising med eller uden banan? 
  3. Interpellasjon: Innføre i Kristiansand, som i Bergen "Uke 6" Gratis seksualitets- undervisningmateriell til arbeid med relevante kompetansemål i flere fag.
  4. Retorikk: I etymologisk ordbok omtales klitoris som et "lite organ," men det er det da ikke? Skrives ordbøker av menn som bare ser organet udenfra? Den ser ut som en rød hette, sier Mira. Kanskje eventyret handler om #Klitorismisunnelse? Klitoris, kjønnslepper og peniser er utrolig forskjellige. Hanne forteller at hele 80% av alle femteklassinger har vært innom porno på nettet, manmge dusjer ikke lenger i gymgarderoben, og tror menn skal ha stor penis, og kvinners kjønnsorgan skal være som en liten jentes. Dette må vi gjøre noe med!
  5. Politisk Analyse: Mira om Ordføreren i New York som saksøker de 5 store oljeselskapene BP, Chevron, ConocoPhillips, ExxonMobil og Royal Dutch Shell for deres bidrag til global oppvarming. Vi snakker også om Klimasøksmålet, som Alltingets helt Mari Seilskjær var en av initiativtagerne til. Søgsmålet ble avvist 4. januar. Midler samles inn i disse dager til en anke. Bidra her!  
  6. Vedtag:
    1. Møt opp på møde om og i Uke 6 på kurs i undervisningsopplegget og møte med ungdomsorganisasjoner og ungdomspolitikere og andre. Det er så viktig å få de unges stemmer og tanker inn. Hold av mandag 5. februar.
    2. Støtt Klimasøksmål Arktis.
    3. Nyhed: Alltingets økologiske bærenett kan kjøbes på Makerspace.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar