fredag 2. februar 2018

Løgnaslaget i regjering, bøying av verb og hammer, Høyreekstreme - kan vi snakke me'rem? #24

Protokoll Alltinget Uge 5 - hør episoden her 01.02.18.

1 Sagsliste og Protokoll godkjent, klubbe fra bruktbutikken Mulig - og bankebrett og boga Sovjetistan. En reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan av Erika Fatland Mira kvitterer med å tilby seg å tilby seg å være mødeleder på livstid.



2 Spørretime. Siv, du lyver. Alle lyver «For å være heilt ærlig» Blir kvinner sett på som mindre troverdige enn menn? Vårt råd er: Skriv sager ned, mer protokoll og slik at det ikke blir en ny Christine Meyer og Siv Jensen-sag.

3 Interpellasjon om mikroplast. Mira fremma interpellasjon om gummigranulad i bustyret i fjor og har nettopp vært på NRK og snakket om sagen, sjekk her https://www.nrk.no/sorlandet/gummikuler-fra-kunstgressbaner-gar-rett-i-avlopet-1.13890734

Dette sier Mira til NRK:
«En rapport fra Miljødirektoratet viser at gummigranulat fra kunstgressbaner er den nest største kilden til utslipp av mikroplast i naturen og havet. Vi har mikroplast i blåskjell langs hele norskekysten. Dette er et kjempeproblem, sier Mira Svartnes Thorsen, bystyremedlem for Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand.

Mira Svartnes Thorsen i MDG påpeker at 90 prosent av gummigranulatet som brukes kommer fra kasserte bildekk. – I hel tilstand er disse dekkene spesialavfall fordi de inneholder opptil seksti ulike giftstoffer og tungmetaller. Jeg synes det er ganske utrolig at det slutter å være spesialavfall når det males opp og spres utover boligfelt, i sårbare naturområder og vannløp, sier Svartnes Thorsen.»

4 Retorikk: Innspill fra Marthe Moe om å få lyttere til å bøye verbet «å lyve». Vi fikk inn over 100 forslag. Send gjerne inn på lydfil. Her er noen eksempler som leses opp på lufta.
å LY, LY, LØY, he LYDD (Kjetil Nordhus)
å JUGE, JUGER, JØG, har JØGI (Line Skavern Nerem)
å SIV, ULF, TERJE, har KRISTIAN (Mira Svartnes Thorsen)
كذب' يكذب' كذبت (Alaa Barakat)
å BØFFE, BØFFÅR, BØFFA, har BØFFA (Arne Vilhelm Tellefsen)
å LU, LUR, LUDDE, har LUDD (Inger Lise MacDonald)
å LYGE, LYGE, LØYG har LØGGE (Siri Kvambe)

5 Politisk Analyse v/Mira om innvandling og nynazister på fremmarsj, i forbindelse med PST med årlige trusselvurdering. Den 29. juli marsjerte Den nordiske modstandsbevegelse gjennom Markens. Vi må ta den vanskelige samtalen om integrering, problemer med det sosiale og kulturelle «limet.»

6 Vedtag:
* Statue av Mira, eller tilrane seg mer autoritet ved å bytte plastikklubba med ordførerens mahogniklubbe med gullornamenter? (Mulig modinterpellasjon i neste sending)
* Send inn lydfiler - bøying av verbet «å lyve.» for avspilling i neste sending.
* Vi må som samfunn samsnakke mer om innvandring og integrering. Kjære lyttere, kom gjerne med med innspill til gjester og tematikk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar