fredag 23. mars 2018

Feministkrangel, Interpellasjonsstev & Drøyeste 8. mars #27




1. Protkoll og sagsliste godkjent. Birgitte refererer til Halvtinget der Mira er blitt nevnt i møde som en «ung dame» som ikke helt forstod at «prosessen med Nye Kristiansand måtte gå fort.»
2. Spørretime. Vi må «backe» hverandre. På kvinnedagen må man få lov
til å snakke om kvinner. Fædrelandsvennen har intervjuet 50 kvinner om ligestilling. «Kvinner må steppe opp og ta plass» sier Mira i Fvn i dag. Blir det enklere eller vanskeligere for kvinner jo eldre de blir? Ha tidene forandra seg?


3. Interpellasjonsstev og produktplassering. Mira vil løfte frem en gruppe kvinner med klare stemmer, deriblant Ingebjørg Bratland som besøger Kristiansand denne uga.


4. Retorikk - Finn ditt språg om ligestilling ved å lese ordene til de femti som udtaler seg om ligestilling på Fvn i dag. Shoutout til avisredaktør Birgitte Klækken og journalist Kristian Hole. Og hvem står egentlig bag Sørlandsnyhetene?


5. Politisk analyse. Veien er målet. Mira har skrevet kronikk om nærdemokrati og innbyggerinvolvering i demokratiske prosesser. Ordfører Harald Furre svarer i Fvn i dag.


6. Konkurranse: Hvem starta #MeToo og når var det? - Svar Tarana Burke i 2006. Mira har ledet MeToo-debatt der de vedtog følgende:


Menn må på banen.


Seksualundervisningsprogram (Uge 6, som vi tidligere har snakket med Hanna Kro Sørborg om).


Varslingssystemer, tverrpolitisk varslingsinstans i politikken?


Ligestilling og Kjønn inn på Ex Phil.


Så tar det HELT av med en kjempediskusjon mellom Mira og Birgitte om Olje- og energiminister Terje Søvignes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar