torsdag 5. april 2018

#31


1. Sagsliste og protokoll Vi gleder oss masse til tre gjester som kommer i studio, Høyres Vegard Launes og Rødts Ellen Rudnes skal diskutere #Kameraderi og #Sørlandsnyhetene. Og vi skal snakke med påtroppende Rådkvinne i Nye Kristiansand Camilla Bruno Dunsæd om det å skabe en god kommune.
2. Påskedebrief: gründerpåske, digitalpåske, dynepåske eller gå seg bort-på-påske-til-fjells?
3. Interpellasjon I: Demokratisk ukultur Vegard Launes (H) og Ellen Rudnes (R) har hatt leserinnlegg i Fædrelandsvennen - nå mødes de til debatt om EFTA-dom og kameraderi. Men først til påske- og skisnakk! Fins det en «demokratisk ukultur» i Kristiansand? Nei sier Launes, her har politikere og administrasjon gjort så godt de kunne. Ja sier Rudnes, dette er ikke klønethed, dette er med vilje. EFTA-domstolen har påpekt lovbrudd og sagsbehandlingsfeil. Så diskuteres om det er juridisk forskjell på «Kameraderi og korrupsjon», som igjen fører til veddemål med fransk vin! 🥂🍾🎉 Enighet om at regelverk skal overholdes, fundamentet til demokratiet er at man har tillit til politikerne sier Launes. - Dette handler om makt og ikke avmakt, at folk opplever at de eier prosessene sier Rudnes. Korrupsjon må motarbeides.
4. Interpellasjon II: Sørlandsnyhetene: Vegard Launes (H) og Ellen Rudnes (R) Launes: Er det OK at man opptrer som et nyhedsbyrå med svært konfronterende tekster der de som står bag vil være anonyme? Styrken er at man får fram meninger og sager som etablerte mediehus som Fvn og NRK ikke ønsker å ta i sier Rudnes. Det er vanskelig å komme på innsida av ukultur, det kan slige facebooksider hjelpe til med å avdekke. Launes: Når de som skriver er anonyme (de kaller seg «glad gjeng») er det vanskelig å vite hvem du kan henvende deg til og diskutere med. Private bilder og tekster deles til spott og spe av anonyme. Det er bra med folkeaksjoner, men disse må også ha folkeskikk.
5. Interpellasjon III Vi snakker med påtroppende Rådkvinne i Nye Kristiansand Camilla Bruno Dunsæd om det å skabe et godt lokaldemokrati: Jeg er opptatt av at innbyggerne har tillit til Nye Kristiansand. Da må vi ha åbenhed i prosessene, at innbyggerne ivaretas, at når de spør skal de få svar, og at det som kommunen gjør tåler dagens lys. For meg har det vært viktig å få inn et anti-korrupsjonsprogram i tråd med Trancparency International i Nye Kristiansand, som går på etiske retningslinjer, innkjøpsreglement, kultur- og holdningsarbeid, et godt internkontrollsystem. Kommunen forvalter store verdier, mange ønsker å påvirke ansatte i kommunen med ulige virkemidler. Som Rådkvinne i Kvinesdal anbefalte vi «Norskeknuden-testen» at man skal kunne stå på toppen av Baneheia eller Duekniben, og kunne robe ud det du har tenkt å gjøre, og tenke at dette kjennes greit ud. Om det skurrer, ta en ekstra runde, snakk med en kollega, tenk deg om.
6. Interpellasjon IIII Rådkvinne Camilla Bruno Dunsæd om «Grunnlagsdokumentet for den overordna administrative organiseringa av kommunen.» som skal vedtas av Fellesnemda ultimo april. - Det å ha en styrbar, gjenkjennbar kommune er viktig, kommunen skal la innbyggerne blomstre. Samhandling og innovasjon av viktig. Kommunen har overordna udfordringer som må løses på tvers, «samfunnsfloga.»
7. Vedtag:
Møde hverandre mer ansikt til ansikt
Kom på Alltingets Kvinnepolitiske frokost på Drømmeplassen 10. april kl 08.30. 20% rabatt
TPU - Tverrpolitisk udebrus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar