onsdag 22. august 2018

#44 Klimakuppet2019, Stressmestring, Kvinnekuppet og Kulturgründing

  • 1. Godkjenning av sagsliste og protokoll Debrief fra Alltinget Live-arrangement på Arendalsuga og #GreenSocialClub på Prana Kafé sammen med Too good to go, Torvgada 7, Miljøfyrtårn, Klimapartnere og Framtiden i våre hender. 
  • 2. Spørretime Åssen har du det egentlig? Mira og Birgitte snakker høstdepresjon, slidenhed, søvnløshed, stikk i brystet, overfladisk pust, what to do? - Vær mer hjemme, gjør færre avtaler, eller AVLYS. Ingen er uerstattelige. Men hva vil folk si? Det må man bare gi fxxx i! og GJESP! Legg deg i badekaret - om du har. Gå en tur i skog og mark, en time i skogen er bedre enn et år i terapi, sier Mira. 
  • 3. Interpellasjon A #Klimakuppet2019, som vi lanserte under Arendalsuka2018 på Prana Kafé. I 2019 vil det være lov til å stryge kandidater igjen. (Birgitte trenger et kurs i stryging og kumulering - i form av en film - den kommer!). Man kan være med på #Klimakuppet2019 uansett hvilket parti du stemmer. Det fins fornuftige mennesker i alle partier, kumulér og stryg politikere som ikke tar klimatrusselen på alvor. Verden går på mange måder framover, men klimaet må være den viktigste sagen!
  • 4. Interpellasjon B #Klimakuppet2019 Vi snakker om Kvinnekuppet 1971 i Asker, der de starta et systematisk arbeid i husmorlag, alternative valglister og opplæring i kumulering og stryging. Endelig kom kvinner inn i kommunestyrer og fikk gjennomslag for sine sager. 
  • 5. Interpellasjon C #Klimakuppet2019 Det fins mange gode tiltag på blokka, eks Klimaveikart Agder, men vi trenger politisk vilje. Og vi trenger midler. Det fins banker som investerer i oljerørledninger eller soyaplantasjer i regnskogen, og det fins grønne banker som ikke gjør det. Vi må tenker økonomi og velferd på en ny måde. 
  • 6. Retorikk Ordet "kupp" i Etymologisk Ordbog av Yann de Caprona betyr "rask overtagelse," "godt kjøb," "stød, slag" - stammer fra gresk: hakk(e). Som i hakkete terreng, kupert terreng. 
  • 7. Kulturanalyse Intervju med Solveig Toreid Knudsen, prosjektleder i programmet EiK ved Universitetet i Agder. Solveig har mange år har arbeida strategisk med kultur på Sørlandet i flere år. 23. august er det søgnadsfrist for EiKs seminarrekke for Kulturentreprenører, kunstnere og folk som driver kunstrelatert næringsudvikling på kunstfeltet. Hiv deg rundt! Foredragsholdere på topp nivå: Ellen Kristin Saltermark, rådgiver for strategisk bruk av design i forretningsutvikling, Innovasjon Norge, Erlend Høyersten, norsk kunsthistoriker og direktør for ARoS, Aarhus Kunstmuseum, Danmark, og Monica Larsson/representant for Kreativt Norge, Kulturrådet. Gå inn på Eik.Life NÅ! 
  • 8: Vedtag med Solveig og Mira:
    • Stressmestring: Det er lov å si nei
    • Klikk deg inn på #Klimakuppet2019 på Facebook og si du skal delta
    • Driver du med kunst/kultur og vil kleve av det: Søg i dag på Eik.Life.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar