fredag 22. juni 2018

Ondskaben kommer i små doser... Trumpworld med barn i bur :-0


Hør sendinga her

Fra facsisme til konsentrasjonsleire for barn i USA. Hannah Arendt advarte allerede i 1960 om faren ved å være en ekstremt lovlydig person i et ondt system og la være å tenke og sette sitt arbeid inn i en større sammenheng. Er det de samme trekkene vi ser i dag? At folk er så lydige at de blir ondskabens redskaber? Vi frykter det.

- Heldigvis tror vi det finnes gode vaksiner, kritisk tenking og mer demokrati er noen av vaksinene mot blind tro på lov og leder.
Hvis lederne dine ikke tror på deg - bytt dem ud.
  1. Godkjenning av sagsliste og protokoll. Roger Waters kommer til Oslo i august, politisk kunst av format! Vi beveger oss i feil retning, vi trenger håb og kultur til å bevege samfunnet og menneskeheden i riktig retning. 
  2. Spørretime om jævelskaben i USA. Vi er forbanna: Dehumaniserende språgbrug og praksis i Trumpworld med over 2000 barn i bur i interneringsleire i USA siden 6. april. Vakter har ikke lov til å ta på/trøste gråtende barn, over 100 av dem er under 4 år. Dette er selvsagt skadelig og dypt umoralsk og minner om krigslignende tilstander . Det finnes ingen plan for gjenforening av barna med sine foreldre. Dette er en forbrydelse mod menneskeheden. Nyhedsankre gråder på direkten, tidligere presidenter og protesterer. White house skylder på Congressen, Demokratene og Loven. 
  3. Interpellasjon. Mira forteller om nifs gruppedynamikk der man "bare gjør jobben sin" uansett om det strider mod enhver ryggmargsrefleks, med eksempler fra Stanford Prison Experiment og kunstner Marina Abramović sin performance Rhythm_0. og Milgram experimentet
  4. Retorikk. Kan barneleirene i USA kalles konsentrasjonsleire? Svaret er JA. Hva med Trandum, og asylsøgeres rettigheder i Norge og Europa? Hvordan arbeider vi mod radikalisering og høyreekstremisme. Hvordan beholder vi menneskelighed og anstendighed? 
  5. Politisk analyse. Å bli fratatt sitt barn? Mira har fått avbefalt ei bog av partifelle Marthe Ulltveit-Moe: Populistiska manifestet : för knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent av alla andra av Göran Greider, Åsa Linderborg. Demokrati er å bygge tillit! 
  6. Vedtag
  • Step opp! Ta kontakt! Si fra, ta ansvar for at demokratiet fungerer, ha det gøy med dem rundt deg! Vær raus, ha tillit til at folk vil vel!
  • Olav Grendstad blir programleder meg Mira neste gang, han er aktuell med forestillinga Profitt ohoi.
  • Status og tilskudd til velforeningene bør øges. Hvor er det greit å være for barn, hvordan skabe rause og meiningsfulle mødeplasser i nærmiljøet.
  • Brug tid på folkestyret, demokratiet må reclaimes hver dag.
  • Si fra og blånekt! Sivil ulydighed - tenk kritisk, snakk med noen du stoler på, diskutér og konkluder og vær tydelig! 
  • Husk at Keiseren ikke har klær. Det er grasroda som kan dytte og skabe endringer. Hvis lederne ikke tror på deg, bytt de ud!
    Flyttefod i Alltinget og Metro Sør i dag, fra Samsen til Marviga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar