fredag 8. juni 2018

Fredsprisvinner Beatrice Fihn, Miriam Ormøy Ibsen, Mari Seilskjær, Senter for Ligestilling 10 år!


    Hør episoden her 

  1. Godkjent sagsliste og protokoll. Mira og Birgitte sidder på taget av UiA og planlegger sendinga fra Senter for Ligestillings 10-års konferanse: Likestilling - I går, i dag, i morgen. gleder De planlegger å intervjue selveste fredsprisvinner Beatrice Fihn fra ICAN, Miriam Ormøy Ibsen fra Bevegelsesbegeistring, Mari Seilskjær, ICAN, Neda Afshari, Batteriet og kvinnepolitisk leder i AP, Hanne Bjurstrøm, Ligestillings- og diskrimineringsombud, Kari Henriksen, Stortingsrepresentant i anledning Senter for Ligestilling 10 år!
  2. Spørretime Neda, Poor betyr sønn, Mira ThorSEN, etternavn må være mindre kjønna. Neda har snakka om viktigheden av frivillghed på konferansen Likestilling - I går, i dag, i morgen. Neda forteller om hvordan hun drev leksehjelp for minoritetsjenter/ungdommer hver søndag for å hjelpe dem med integrering, ydringsfrihed, følelsesspråg og å modsette seg skamkultur. Kan dette prosjektet settes igang igjen? Neda snakker om frivvilighed, der man får tilbage så enormt mye!
    SE filmen Hva vil folk si? av Iram Haq, og med prisbelønt skuespiller fra Kristiansand, Maria Mozhdah.

  3. Interpellasjon med Miriam Ormøy Ibsen, som har fått fire avslag på å få BPA "brugerstyrt personlig assistent."  Ormøy er kjent fra foredragsserien Bevegelsesbegeistring, men få kun tilbud om "støttekontakt" tre timer i uga. Det gjør at hun ikke kan besøge venner i f eks Vennesla. Ibsen sier Kristiansand er fremkommelig for rullestolbrugere, men med ryggmargsbrokk og eplepsi er ikke Kristiansand "Norges mest attraktive by." BPA-politikken varierer fra kommune til kommune.
    Se Ibsens innlegg her
  4. Retorikk Mette Hanekamhaug, politisk rådgiver i Sanitetskvinnene og ICAN-leder i Norge, Mari Seilskjær om hvordan atomvåben er en del av den generelle kampen mod undertrykkelse. Når vi mobiliserer og krever en ending, skjer det endring. Vi er med på den store udviklinga av det som skjer i verden - nå!  
  5. Meld deg i ICAN Mira snakker med Beatrice Fihn om å ha en plattform for å løfte atomvåben og hvordan kvinner lider større konsekvenser av atomvåben. Hvordan de ikke er med på å ta militære avgjørelser om krig f eks. Kvinner tenker mer konsekvenser pga rollene de har blitt tildelt i samfunnet. 
  6. Politisk morskab Mira intervjuer Hilde Hansen (Miras mor) som er Rødtmedlem og som er på Ligestillingskonferansen for å snakke med folk om å gøy det er i Rødt. Imponert datter!
  7. Epilog Mira sparker opp til "Penis Spesial" og innkvoterer Metro Sør-anker Alf Otto Faagermo. De få mennene som besøkte konferansen får en kort applaus av sistnevnte. Penis er viktig for å være mann! "Alle er opptatt av penis: "Min knapp er større en din." Mira har lest boga. Menn viser fram pikken sin. Hva skjer når penisen ikke "virker"? En manns forhold til mannlighed er konsentrert om det området der, kvinner har flere områder som er kvinnelige
  8. Vedtag: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar