torsdag 6. september 2018

#46 Trumps riksrett, Pride, Valg i Sverige, Byråkrati

  1. Godkjenning av sagsliste og protokoll. Mira har arrangert konsert for 7000 barn og noen voksne og har sovet i flere døgn i strekk siden sist. Hun modsetter seg fodballvedtaget som ble gjort sist
  2. Spørretime. Skeive sørlandsdager som kjærlighedsfest. Vi snakker viktigheden av språg og om Ingunn B. Engens gode leserinnlegg i Fvn.no Kjære venner og medmennesker, Vaya con Vulva som i år mottog Homofrydprisen 2018 og professor Elsa Almaas og alt hun og partner Espen Esther har gjort for åbenhed og menneskeverd lokalt, nasjonalt og internasjonalt. 
  3. Interpellasjon. Media teller Trumps løyner, John Olivers røde knapp. Hvordan bli kvitt en psykopresident? Vi heier på kvinnesterke grasrodbevegelser over det ganske USA. Det dreier seg om å bygge gode lokalsamfunn nedenfra, og vi heier på journalister som dokumenterer hvert minutt av dette fatale presidentskabet.
  4. Retorikk og lytterkontakt. Vi har fått forslag til to ord å snakke om: Ordet "tilforladelig" må vi forsker mer på, men ordet "byråkrat" diskuteres, byrå kommer av vadmel, grovt ullstoff. Kart betyr "hard, sterk og mektig." Mira elsker byråkratiet, men er nå på andre sida, politikersida. #BothSidesNow #JoniMitchell :D, 
  5. Politisk analyse. Rikstadsvalg i Sverige, kan Sverigedemokratene opp mod 35 % oppslutning. Dette partiet har ikke bare nynazistiske rødder, de representeres i våre dager av blant annet Pressetallsperson i Nordisk Motstandsbevegelsen.Partiet sier én ting og gjør noe annet, klassisk dobbelkommunikasjon. Follow the Money. Hva skjer når man får en slik fremmedfrykt?
  6. Vedtag
    1. Les Ingunn B. Engens "Kjære venner og medmennesker"
    2. Byråkratiet som verktøy for makt, kjør på med havrelefse og vadmel
    3. Ta vare på nærdemokratiet, lån en kopp mæ sokkår hos naboen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar