fredag 28. september 2018

Politiske dynastier, Presidentsex, Byudvikling, Kvinnelige Overgribere #49

Alltinget #49


  1. Godkjenning av sagsliste og protokoll med byplanleggere fra heile verden som diskuterer arealudvikling i Kvadraturen, på Tangvall og Nodeland. Hvordan kan Nye Kristiansand bli en grønnere og skjønnere by. Følg med på coolplanning.no for en forrett til kommende kommuneplanprosess.
  2. Spørretime om dynastier i politikken. Familiepolitisk kapital. Posisjoner og nettverk går i arv, #Clinton #Kennedy #Stoltenberg - det er ikke heldig. Trumpworld har gitt økt bevissthet om at privilegier; økonomisk og politisk makt går i arv. Demokrati handler om vanlige folk, om åbenhed og inkluderende samtaler. Podkasten Slow burn fra Slate om Nixon og Clinton anbefales og Netflix sin dokumentar om Trump og kvinner som forbruksvare. #Kavanaugh 
  3. Interpellasjon om frivillige kvinner i asylmottak udnytter unge, sårbare menn seksuelt. Takk til VG som får fram hvordan også kvinner i ubalanserte maktposisjoner også kan udnytte dette seksuelt. Helene Uris universitetsroman “De beste blant oss” der en kvinnelig professor med makt udnytter sin stipendiat. Vi anbefaler også Sharp Objects og Big Little Lies på HBO om kvinner i maktposisjoner, og hva de gjør for å beholde og styrke posisjonen. 
  4. Retorikk Ordet “dynasti” betyr herskerslekt, eierslekt. Norge har tradisjonelt ikke hatt eierslekter, adel, men har vi begynt å få en adel i Norge, rige familier. Avleda av gresk «være i stand til.» Vi mener at demokrati skal være antitesen til dynastier. Men er det slig at stemmer teller - men ressurser avgjør? Mira siterer Stein Rokkan og kommer med et tenkt eksempel om en ung mann, far til to, uden støtteapparat, far til to. Hvordan skal man da klare å få fram ditt budskab politisk. Du må kunne formulere, snakke tydelig og klart slig at folk tar deg på alvor. Det har noe å si hvordan omstendinghedan i ditt liv er. Vi må jobbe med skolesystemet, demokrati fra en tidlig alder. Politisk aktive unge har vanskelig for å få gyldig fravær for å delta på politiske møder. Det bør være innafor å ta med barn på politiske møder mener Alltinget. Slig bygger man et rausere demokrati med nye stemmer inn. 
  5. Politisk Analyse med Mira: Det har vært bittelitt bråg i USA - sier Svartnes i en understatment, som håber på snarlig riksrett. Er det bra at administrasjonen i det skjulte modarbeider Trump, eller bør de bare gå? Trump er under press fra alle kanter, hva gjør han da, han starter Handelskrig med Kina. Vi håber at Stoltenberg tar sitt dynasti ud i verden og ordner opp.
  6. #AlltingetTips: Vi har fått nye jingler, fantastiske Olav Grendstad, vi snakker om Manndal, og anbefaler Eilerts Salong denne høsten. Først oppe nå om «Lekser og lydighed» Majoriteten av elever og foreldre ønsker ikke lekser, forsker (og mor) May-Linda Magnussen har skrevet dette essayet i “Sosiologen” https://sosiologen.no/essay/essay/familieliv-pa-sorlandet-i-malemaniens-tid/  Siri Søftestads forsker på seksuelle overgreb lanserer nå lærebog hvordan du avdekker og forholder seg til seksuelle overgreb. Motorpsyco på Teateret. Lørdag: Skybar, Kristiansand Soul Stew på Club 21. 
  7. Vedtag: Dynasti i politikken ud, mer fokus på seksuelle overgreb, send telefonnummeret til Jens Stoltenberg til Mira Svartnes Thorsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar