onsdag 23. mai 2018

#37

  • Godkjenning av sagsliste og protokoll denne 17. mai: Halvar Furre - blir under tvil retta til Harald Furre, Mira skal bli intervjua av K3-trykksag, skulle ordne krøllame hos grønn frisør, mobilen gikk i dragsuget og Mira er prega. Hun er redd hun blir den nye Nora Mørk. Før katastrofen har hun vært på landsmøde med MdG, der de vurderer å skille ud Trøndelag som en egen enklave. 
  • Spørretime: Folkets egen spørretime til selveste ordfører Halvard Furre. Er ordføreren korrupt, skal Mira spørre ham om i god revolverstil. Hvorfor får Mosvold bygge klatrepark? Blir nye Krs plastfri innen kommunesammenslåinga 2020? Klarer Ordføreren å ta fri? 
  • Interpellasjon: To politikere diskuterer med hjertebank og kjemper på : Vi går for fort fram, sier Mira, som sidder i Fellesnemda i K3, 31 mennesker er et slags midlertidig bystyre. Kommunen skal fungere bra fra 1. januar 2020, derfor raskt tempo, men forsvarlig tempo sier Furre. Arbeidsudvalget med 10 personer har mye makt, sier Mira Svartnes Thorsen. Hvordan kan kommunen lave kommunikasjon som gjør at skal folk kunne henge med? Hvordan da, spør Ordfører Furre. Det store flertallet mener vi har hatt gode og grundig prosesser, jevne diskusjoner, også i avisen. Folk flesk er mest opptatt av den delen av kommunen som betyr noe for dem selv. Det er ikke på boksolovien folk flest mener hjertet å banke? Hva er et godt grunnsyn på demokrati? Mira: Det grønne skiftet må være grunnlaget, holdninger, praksis. F eks send en SMS til alle myndige personer for å få innspill. Folk VIL delta, men måden ting legges opp på llaver skiller på de som er på innsida og de som er på udsida. Men vi har da ikke et ulikt syn på demokrati, det har vi da ikke, sier Ordfører Furre. Vi må ta ny teknologi i brug for å få innbygerne med. Innbyggermedvirkning er sentralt i Nye Kristiansand. • Politisk analyse: Alternativ sannhed - Å dele for lide er farligere enn å dele for mye, folk føler en distanse til det politiske liv. Informasjonsulighed, få innsyn i offentlige dokumenter. - Vi har en åbenhed og tilgjengelighed i det offentlige liv i Norge skef Ordføreren. Vi ser verden over at det er liden tillid til politikere og demokrati, i Norge er det høy tillid, åbenhed og tranparens, det må vi ta vare på. Men folk flest er opptatte av de tjenestene de mottar selv. Vi må heller ikke glemme de politiske partiene som dialogplattform. • Retorikk: Klart språg. Hvordan kan vi sørge for at sagspapirene blir enkle nok så folk blir mer er opptatt av «de store tingene.» Jeg rister administrasjonen innimellom for for kompliserte sagsframlegg, sier Harald Furre. - Det er så lett å legge ved et ekstra vedlegg. Det å skrive kort er vanskelig, jeg arbeidet som helgevikar i Aftenposten i studietiden «Nei, jeg har ikke tid til å skrive kort.» Rist mer sier Mira. 
  • Folkets egen spørretime: Lytterspørsmål: Kjør på sier, Ordføreren, som svarer et klart «Nei,» på at han er korrupt. 8 byster og statuer av menn, kan vi få inn en kvinne? Møderommene er oppkalt etter sentrale kvinner i Kristiansand. Mosvolds klatrepark: Administrasjonen har funnet et sted på Odderøya som leies ud til noen som vil skabe gøye aktiviteter for barn- og unge i Kristiansand. Er du flink til å ta fri? Havestell, fiske kobler hjernen av. Plastfri 2020? Det realistiske svaret er nei, sier Ordfører Harald Furre, men vi jobber beinhardt mod dette. Vågsbygdskauen: må vi ha firefeltsvei til Lindesnes? Ja, for å ha et funksjonelt Sørland. 
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar