mandag 7. mai 2018

Åbenhed, lokaldemokrati og Sørlandsnyhedan med forsker Liv Iren Hognestad #33


Åbenhed, lokaldemokrati, Sørlandsnyhedan #33

Godkjenning av sagsliste og protokoll: Vi åbner med å gå i oss sjøl mht protokoll og gleder oss til å få besøg av forsker Liv Iren Hognestad som nylig har skrevet kronikk om Sørlandsnyhedan i Fædrelandsvennen. Alltinget har fått egen protokoll-jingle med Olav Grendstad med noen som udgir seg for å være rådmann i Søgne.

Spørretime: Vi anbefaler trønderpodkasten «Omadressert» - Borten Moe, Grande, Giske er jo alle trøndere? Tenk hvis disse hadde vært sørlendinger? – Alltinget hadde blitt mye gøyere! Sørlendinger har vært i en tohundre år lang døs, på Wergelandenes tid var Christianssand festeby nr 1!

Interpellasjon: forsker Liv Iren Hognestad om Sørlandsnyhetene, der skribentene legger seg på en anonym linje, tendensiøse spørreundersøgelser, samtidig som de fyrer av kritikk mot politikere og ansatte i Kristiansand kommune, uten at de kan komme med tilsvar. Demokrati og er avhengig av transparens. Hva med å gjøre Sørlandsnyhetene til en Sørlandsk tenketank med byline, eller evt et bloggkollektiv med en ansvarlig redaktør?

Retorikk: i forbindelse med at vi varmt anbefaler podkasten Omadressert snakker vi om det etymologiske opphavet til ordet «adresse» - ad resse = å rette til.

Politisk analyse: Mira har fersk innlegg i Fædrelandsvennen om åbenhed og demikrati. Hun mener det går for fort i svingene og at man må ta seg tid for å gå grundig inn i de reelle behovene innbyggerne har og vil ha i framtida. Man har ikke tid til å kjøre ordentlige prosesser i partiene og i fagforeningene. Hun er ikke fornøyd med svaret ordfører har gitt henne hittil. Det holder ikke si at «man skal holde medvirkning og demokrati høyt» når ikke man gjøre det i praksis. Hvordan få til en radikal innovasjon i offentlig sektor? Det som skjer nå er «mer av det samme» - hvor ble det av innovasjonen?

Vedtag:

-        Sørlandsnyhedan bør gå i seg selv og åbne opp.

-        Ordfører Harald Furre må svare – per avis eller kanskje på Alltinget?

-        Vi må på hyttetur: Hvem skal med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar