onsdag 30. mai 2018

#38 Alltinget - Norges eneste podkast med protokoll -



  1. Godkjent referat & sagsliste og mye om vær. 
  2. Spørretime: Alltinget på Arendalsuga 16. august, Mannen i eksistensiell krise, verdier og samfunn er i endring. Er Mannen blitt «femtitallshusmora» som går på nervetabletter? Uten gode fagarbeidere og håndtverkere stopper samfunnet. Man trenger noe å gå til, skabe meining og fellesskabet gjennom arbeid. 
  3. Interpellasjon 1: Varaordfører Tove Welle Haugland som forteller om hverdagen i representasjonsrollen, som nettopp har ønska velkommen til 200 78-åringer på seminar, der det skal snakkes om livskvalitet og hvordan ha det godt som eldre i byen. Welle siterer sin Mormor: - Sier du nei til en udfordringe sier du nei til din egen udvikling. Haugland forteller at kommunen nylig også arrangert et dialogmøde med tiggere i byen. Byen blir bedre når vi har en ærlig dialog sammen! Vi trenger ikke tiggerforbud. - Hvordan kom du inn i politikken, spør Mira. - Jeg ble engasjert av én sag: forslaget om tidlig ultralyd. Det var vi imod, Krf arbeider mod sorteringssamfunn og for menneskverd, at alle mennesker er lige mye verdt. 
  4. Interpellasjon 2: For å bygge demokrati, reiser vi som politiske ledere rundt for å være i dialog med frivillige, lytte til dem om hva som opptar dem. - Men vi, som i mange politiske partier har udfordringer med å rekruttere unge kvinner og menn til politikken. Når man er på politiske møder på kvelder som varer f eks 4 timer, da skjønner man kanksje at unge ikke ønsker å delta. Både Tove, Mira & Birgitte sier de har sidde med stoppeklokke på politiske møder, en oppfordring til menn om å ikke være mødeplagere, og til kvinner om å ta ordet oftere og lengre. - Når det gjelder sagspolitikk må kvinner inn i de tunge sagene, som tar tid å arbeide med og diskutere også, f eks samferdselspolitikk. Tove gir kudos til tidligere leder av KrfU, Elisabeth Løland som gav Helse, omsorg, oppvekst som områder til menn, kvinner fikk forsvar, samferdsel og udenrikspolitikk. Man må gjøre dette systematisk. 
  5. Retorikk: Vara- hva betyr dette prefikset? Tor Mikkel Vara? Varan? Varulv? Hvor er dette ordet i Norsk Etymologisk Ordbog? Mira slår opp på snl.no og finner at ordet kommer av norrønt «reserve.»  
  6. Politisk Analyse: Mira er surmava bitsj og kommer med krass kritikk - Bystyret har nettopp behandla «Handlingsplanen for marin forsøpling» - som bl a er et nasjonalt sikkerhedsspørsmål, men hen æ Fvn? Må redaktøren inviteres på Alltinget? Ligestillingsbot på twitter viser at kvinner er i sterkt mindretall i Fvn-spaltene. La oss opprette et googledokument å gi Fvn tips om kvinner de kan intervjue? 
  7. Vedtag fra ordfører/varaordførersendinger: • Det må arbeides systematisk med å få flere unge og kvinner i politiske verv. • Vi vil ha kvinnelig ordfører i Kristiansand, eller kan Havlvar Furre begnne å gå i kjole? • Kom med innspill til Alltinget «om Mannen i ny rolle» på Arendalsuga 16. august • Send dickpics • Ta ordet •

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar